Ühendkuningriigi kopterid Apache ja Wildcat osalevad Kevadtormil

Kevadtorm
, Meediaoperatsioonide keskus (MeOKe)
Copy
Foto: Kaitsevägi

Teisipäeval Veteranirockil ülelennu teinud Ühendkuningriigi maaväe helikopterid Apache ja Wildcat osalevad järgmisel nädalal algaval Kevadtormi õppusel.

„Eesti ja oma NATO liitlaste toetamine on ülesanne, mis pakub suurepäraseid arenguvõimalusi kõikidele Eestis paiknevatele maaväe õhukorpuse eskadrilli ohvitseridele ja sõduritele,“ ütles maaväe õhukorpuse 663. eskadrilli ülem major David Lambert.

Helikopterite peamine ülesanne Eestis paiknedes on toetada ja tugevdada Tapal teenivat liitlaste lahingugruppi, mida juhib Ühendkuningriik ja mille põhituumiku moodustavad hetkel kaitseväelased kuninga husaaride rügemendist.

Lisaks tehakse tihedat koostööd Eesti kaitseväelastega ning osaletakse suurõppusel Kevadtorm. Nii üle-eelmisel nädalavahetusel saabunud neli mitmeotstarbelist kopterit Wildcat kui ka eelmisel nädalavahetusel Eestisse jõudnud viis ründekopterit Apache tagavad Kevadtormil õhutuletoetuse maaväe üksustele.

Helikopterite peamine ülesanne Eestis paiknedes on toetada ja tugevdada Tapal teenivat liitlaste lahingugruppi

Esmaspäeval, 29. aprillil algaval Kevadtormil osaleb üle 9000 kaitseväelase Eestist ning NATO liitlas- ja partneriigist. Kuni 17. maini kestval õppusel kontrollib kaitsevägi lahingplaanide sünkroniseeritust, juhtimistasandite vahelist koostööd ja üksuste valmisolekut lahingülesannete täitmiseks.

Tänavu langeb Kevadtormi põhiraskus suuresti Lääne-Viru ja Ida-Viru maakonnale, kuid puudutab ka Harju- ja Jõgeva maakondi. Õppuse põhitegevus toimub Alutaguse, Lüganuse, Jõhvi, Toila, Vinni ja Viru-Nigula valla ning Kohtla-Järve, Sillamäe ja Narva-Jõesuu linna territooriumitel. Kevadtormi intensiivseim osa kestab 2.-10. maini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles