Kevadtormiks valmistuv Scoutspataljon lihvis Lätis soomusjalaväekompaniide võimekust

Kevadtorm
, Meediaoperatsioonide keskus (MeOKe)
Copy
Scoutspataljon lihvis Lätis soomusjalaväekompaniide võimekust
Scoutspataljon lihvis Lätis soomusjalaväekompaniide võimekust Foto: Kaitsevägi

Täna lõppeb neli päeva kestnud Scoutspataljoni õppus Gungnir, mille käigus lihvis üle 600 sõduri Lätis läbi lahinglaskmiste soomusjalaväekompaniide oskusi.

„Hoolimata äärmiselt kõrgest tuleohust saime planeeritud protseduurid ja manöövrid läbi harjutada. Kahjuks saime sel korral oluliselt vähem lasta, kuid saame selle kompenseerida lähiajal Eestis ning sügisel uuesti Lätis,“ ütles Scoutspataljoni ülem kolonelleitnant Tarmo Kundla lisades, et sellest hoolimata saab öelda, et Scoutspataljoni kompaniide väljaõppetase on hea ning allüksused on valmis nii Kevadtormiks kui oma sõjaaja ülesannete täitmiseks.

„Eraldi sooviks tänada Adaži polügooni  meeskonda nende vastutulelikkuse ja toetuse eest – laskepäevadel kulus umbes kolmandik ajast tulekahjude kustutamisele,“ lisas kolonelleitnant Kundla kiites ka head koostööd Belgia lahingtoetusüksustega, millest saadi väärtuslikke kogemusi.

Õppuse aktiivne faas algas teisipäeval ning lõpeb täna. Nelja päeva jooksul harjutati soomusjalaväekompaniide kaitsvaid ja ründavaid tegevusi nii palju kui ilmastik ja looduslikud olud seda lubasid.

Soomusjalaväekompaniide tegevust toetasid õppusel lisaks Scoutspataljoni enda toetusüksustele veel Belgia lahingugrupi tankitõrje-, pioneeri- ning miinipildujaüksus, Viru jalaväepataljoni miinipildujarühm ja õhutõrjepataljoni kaitseväelased. Meditsiinilist toetust aitas tagada tagalapataljoni meditsiinirühm ning lahinglaskmiste korraldamist toetas toetuse väejuhatuse sihtmärgimeeskond.

Kaitseväe tehnikast oli õppusele kaasatud Scoutspataljoni lahingumasinad CV-9035,  soomustransportöörid Sisu ning pioneeritank ja sillatank. Belgia kontingent oli Adažis lahingumasinatega Piranha ning pioneeri- ja sillatankiga. Kokku võttis õppusest osa ligi 500 Eesti ja üle 100 Belgia kaitseväelase.

Õppusel osalevate üksuste kolonnid liiguvad tagasi Eestisse 27.aprillil marsruudil Kadaga –Ikla-Pärnu Paide-Mäo-Tapa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles