Logistikapataljon tutvustas kooliõpilastele oma varustust ja ülesandeid

Kevadtorm
, Meediaoperatsioonide keskus (MeOKe)
Copy
Foto: Kaitsevägi

Kevadtormil osalevad logistikapataljoni võitlejad demonstreerisid oma varustust 3. aprillil Tamsalu Gümnaasiumi hoovis. Sarnaselt eelmistele aastatele oli nii kohaliku omavalitsuse kui koolipere motivatsioon kaitseväelasi võõrustada kõrge ning vaatamata heitlikule ilmale leidus huvilisi palju.

„Meie ülesanne on toetada teisi kaitseväe üksusi,“ ütles logistikapataljoni staabiülem major Martin Mäepere. Tänu logistikutele on eesliini võitlejatel tagatud toiduvaru, kulumaterjalid, kütus ja laskemoon. „Tagame varustuseveod ja vajadusel teostame tehnika evakuatsiooni treileriüksusega või puksiiriga,“ lisas major Mäepere.

Tamsalu Gümnaasiumi hoovi oli huvilistele tutvumiseks välja pandud üksuse sõidukipark, mille võimsaim esindaja oli Mercedes-Benz Actros veoki baasil ehitatud pääste- ja evakueerimissõiduk. „Mulle meeldib see auto kraana pärast,“ teatas 4. klassi õpilane Silvia. Tema klassivend Siim kiitis aga logistikapataljoni ajateenijaid, kes talle rohe-pruuni näomaskeeringu olid teinud: „Nii äge!“

Logistikapataljon on kaitseväe toetuse väejuhatuse allüksus, mille peamisteks ülesanneteks on kaitseväe väe- ja struktuuriüksustele logistilise toetuse osutamine, kaitseväe logistilise erialaväljaõppe tagamine ning logistiliste ülesannetega sõjaaja reservüksuste ettevalmistamine. Logistikapataljon asub Ämari lennubaasi territooriumil.

29. aprillist kuni 17. maini kestva kaitseväe õppuse Kevadtorm 2019 põhiraskus langeb eelkõige Lääne-Viru ja Ida-Viru maakonnale, kuid puudutab ka Harju- ja Jõgeva maakondi. Õppuse põhitegevus toimub Alutaguse, Lüganuse, Jõhvi, Toila, Vinni ja Viru-Nigula valla ning Kohtla-Järve, Sillamäe ja Narva-Jõesuu linna territooriumitel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles